Affidea: Ταυτόχρονη ανίχνευση γρίπης και Covid-19 σε προνομιακές τιμές

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο της επιθετικής επανεμφάνισης της εποχικής γρίπης, έπειτα από δύο χρόνια «εξαφάνισής» της λόγω του κυρίαρχου κορωνοϊού. Μάλιστα η κυκλοφορία της ήδη αρχίζει να γίνεται πιο έντονη, απειλώντας κυρίως τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς, όπως οι περισσότερες ιώσεις και λοιμώξεις. Το κύμα της γρίπης αναμένεται από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, με κορύφωση το πρώτο δίμηνο, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του έτους, ενώ λήξη συναγερμού θα σημάνει τέλος Μαρτίου.

Οι τύποι Α και Β του ιού της γρίπης αποτελούν  σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως, ιδίως σε ηλικιωμένα άτομα και  ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, οι οποίοι εμφανίζουν σημαντικό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και επιπλοκές, όπως πνευμονία. Μετά από μια περίοδο επώασης, που διαρκεί από μία έως δύο ημέρες από την επαφή με τον ιό, η νόσος έχει απότομη έναρξη. Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι πυρετός, ρίγη, βήχας, πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση, μυαλγίες, πονοκέφαλος και ανορεξία. Ο ιός της γρίπης μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω του αέρα (μεγάλα σταγονίδια και αερολύματα από το φτέρνισμα και βήχα) και με άμεση ή έμμεση επαφή. Η συγκυρία αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας της υγείας μας.

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea προσφέρει σε προνομιακή τιμή Rapid τεστ γρίπης και μοριακό έλεγχο γρίπης με τη μέθοδο PCR. Σημειώνεται ότι για το τεστ γρίπης με PCR υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης μέσω ΕΟΠΥΥ.

Ο μοριακός έλεγχος PCR για την παρουσία των ιών της γρίπης χρησιμοποιείται για την γρήγορη και με απόλυτη ακρίβεια εργαστηριακή επιβεβαίωση της λοίμωξης. Αυτός ο έλεγχος είναι χρήσιμος για την έγκαιρη τεκμηρίωση της γρίπης, γεγονός που επιτρέπει την ταχεία εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων θεραπείας και προφύλαξης. Η λήψη γίνεται σε δείγματα του ανώτερου αναπνευστικού: ρινικό, ρινοφαρυγγικό ή φαρυγγικό, διασφαλίζοντας την ασφαλέστερη ανίχνευση του ιού. Επιπλέον, με το ίδιο δείγμα μπορούμε να προχωρήσουμε και σε διπλό έλεγχο RT-PCR  για τη διαφοροδιάγνωση μεταξύ γρίπης και SARS-CoV-2.

 

Ταυτόχρονη ανίχνευση γρίπης και κορωνοϊού

Μπορεί τα συμπτώματα της γρίπης και της COVID-19 να μοιάζουν μεταξύ τους, η βαρύτητα και οι επιπλοκές τους όμως διαφέρουν σημαντικά. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο που ο ιός της γρίπης αναμένεται να κυκλοφορεί ταυτόχρονα με τον ιό SARS-CoV-2.

Η έγκαιρη και ταχεία διάγνωση στα αρχικά στάδια της νόσου ανάμεσα στον ιό της γρίπης και του SARS-CoV-2 είναι πολύ σημαντική σε παιδιά και ενήλικες, καθώς θα δώσει την δυνατότητα στον κλινικό ιατρό να μπορέσει να καθοδηγήσει θεραπευτικά τον πάσχοντα.

Ο ταυτόχρονος έλεγχος γρίπης και κορωνοϊού εξετάζει, αξιόπιστα και γρήγορα, άτομα που είναι ύποπτα για Influenza A/B και SARS-CoV-2, με αποτελέσματα διαθέσιμα σε 30-45 λεπτά, επιτρέποντας ολοκληρωμένες συστάσεις θεραπείας. Ο έλεγχος αντιγόνων θα πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, καθώς μετά την 5η ημέρα η ευαισθησία των μεθόδων μειώνεται.

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea προσφέρει σε προνομιακή τιμή πλήρες πακέτο ταυτόχρονης ανίχνευσης εποχικής γρίπης και κορωνοϊού, το οποίο περιλαμβάνει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου γρίπης για τα στελέχη Α και Β και τεστ ανίχνευσης αντιγόνου έναντι του ιού SARS–CoV-2 (Rapid test).

 

Εξετάσεις για όλη την οικογένεια

Ο Όμιλος Affidea προσφέρει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2, εξασφαλίζοντας αυστηρές προδιαγραφές με βάση τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρονται σε προνομιακές τιμές πακέτα με τεστ ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 (Rapid test) για όλη την οικογένεια.

Η μέθοδος ταχείας ανίχνευσης (Rapid test) στην Affidea διενεργείται με πιστοποιημένα αντιδραστήρια, με ειδικότητα και ευαισθησία μεθόδου που προσεγγίζει το 100%. Η δειγματοληψία για τον SARS-CoV-2 γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, χωρίς ραντεβού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Το δίκτυο δειγματοληψίας είναι ευρύ, με στόχο την ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων, με αποτελέσματα διαθέσιμα σε 15-20 λεπτά.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος συνιστάται επιβεβαίωση με μοριακό τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του SARS-CoV-2, με τη μέθοδο Real Time–PCR.

 

Η ομάδα της Affidea είναι διαθέσιμη καθημερινά. Συγκεκριμένα μπορείτε:
  • να προγραμματίσετε το ραντεβού σας για εξέταση ηλεκτρονικά μέσω του online booking
  • να καλείτε στο διαγνωστικό κέντρο που σας εξυπηρετεί. Βρείτε εδώ το τηλέφωνο του κέντρου που επιθυμείτε.
  • να στέλνετε e-mail στο info.gr@affidea.com ή στο e-mail του κέντρου που σας ενδιαφέρει.
  • να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις μέσω της ιστοσελίδας www.affidea.gr