ΜΗΤΕΡΑ: 10η Ημερίδα Παιδοακτινολογίας

Για δέκατη συνεχή χρονιά, Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογίας του ΜΗΤΕΡΑ οργανώνει την καθιερωμένη πλέον Ημερίδα Παιδοακτινολογίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο αμφιθέατρο Ν. Λούρος, με υβριδική συμμετοχή, ώστε να δοθεί η επιλογή απομακρυσμένης παρακολούθησης. Επίκαιρα θέματα Παιδιατρικής Απεικόνισης θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν από εξειδικευμένους Ακτινολόγους και Ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων της Παιδιατρικής, με γνώση και εμπειρία του αντικειμένου και σεβασμό στην προσέγγιση του μικρού ασθενούς.

Η ημερίδα έχει όπως πάντα στόχο την εποικοδομητική παρουσίαση θεμάτων της Παιδιατρικής Ακτινολογίας με αναφορά στις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις στην παιδιατρική απεικόνιση. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, με δυναμική επιστημονική αλληλεπίδραση καθίσταται δυνατή ακόμη και σε παρουσία γεωγραφικής απόστασης.

Οι εισηγήσεις περιλαμβάνουν ποικιλία συστημάτων και παθολογιών του παιδιατρικού πληθυσμού, καθώς το πεδίο είναι αστείρευτο και τα τελευταία χρόνια ενισχύεται και αποσαφηνίζεται παράλληλα με την πρόοδο της τεχνολογίας, των μεθόδων απεικόνισης και της εξέλιξης της κλινικής πτυχής της Παιδοακτινολογίας σε συνεργασία με τους Παιδιάτρους και τις λοιπές ειδικότητες της Παιδιατρικής.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες, για μια ακόμη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, και να χαρούν μια νότα ψυχικής ανάτασης.