Ο Όμιλος Estee Lauder Companies στο πλευρό της παγκόσμιας κοινότητας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία Covid-19!
Την στιγμή που ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις άνευ προηγουμένου επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, οι εταιρείες του ομίλου της Estee Lauder (ELC) στηρίζουν την παγκόσμια κοινότητα και συμβάλουν με εντυπωσιακές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στον περιορισμό του ιού αλλά και στην αντιμετώπιση των σχετικών υγειονομικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.
Δωρεές του Ομίλου Estee Lauder Companies
Για την αντιμετώπιση του Covid-19 η Estee Lauder Companies Inc., καθώς και το Ίδρυμα «The Estee Lauder Companies Charitable Foundation» (ELCCF), ανακοίνωσαν τις εξής δωρεές:
- Σε παγκόσμιο επίπεδο, 2 εκατομμύρια δολάρια για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ώστε να υποστηριχθεί το έργο τους για τη διάσωση ανθρώπων και να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό σε χώρες με ανεπαρκείς πόρους, καθώς επίσης και σε χώρες που επλήγησαν έντονα.
- Υποστήριξη στην πόλη της Νέας Υόρκης, εκεί που έχει την έδρα της η εταιρία. Η δωρεά αφορά στην υποστήριξη της ίδρυσης του Τhe NYC Covid-19 Response & Impact Fund (Ταμείο για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού της πόλης της Νέας Υόρκης), στόχος του οποίου είναι να φέρει σε συνεργασία διάφορους φιλανθρωπικούς φορείς σε μία κοινή προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού.
- Στην Κίνα δωρήθηκαν πάνω από 800.000 δολλάρια. Τα κεφάλαια αυτά θα στηρίξουν τον Κινεζικό Ερυθρό Σταυρό, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Σανγκάης και την οργάνωση Gine2Asia. Επιπροσθέτως, υλικό αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολλαρίων δωρήθηκε στο Ίδρυμα για την Ανάπτυξη της Γυναίκας στην Κίνα, για να στηριχθεί το ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμμής.
Δωρεές εταιριών με επώνυμες μάρκες του Ομίλου
- Η Estee Lauder δώρησε 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (ιατρούς-νοσηλευτές) στην Νέα Υόρκη, ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης του Covid-19.
- H Clinique δώρησε 50.000 προϊόντα περιποίησης δέρματος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους γιατρούς και τις νοσοκόμες των νοσοκομείων της πόλης της Νέας Υόρκης.
- Τα καλλυντικά M.A.C. Cosmetics’ Viva Glam Fund θα διαθέσει 10 εκατομμύρια δολλάρια σε 250 τοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες και παρέχουν υπηρεσίες σε ανθρώπους υψηλού κινδύνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Παραγωγή Αντισηπτικών Προϊόντων
Επιπροσθέτως, η Estee Lauder Companies συμβάλλει στις ευρύτερες προσπάθειες ανακούφισης από τον κορονοϊό ανοίγοντας και πάλι τις εγκαταστάσεις της στο Melville της Νέας Υόρκης με σκοπό την παραγωγή αντισηπτικού χεριών για τις ομάδες εκείνες που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη όπως το ιατρικό προσωπικό που δουλεύει στην πρώτη γραμμή.
Αμοιβόμενοι υπάλληλοι και εθελοντές θα στηρίξουν αυτή την ζωτικής σημασίας ενέργεια. Επιπλέον, με τον ίδιο σκοπό άρχισαν να παράγονται αντισηπτικά χεριών και από το εργοστάσιο που βρίσκεται στο Whitman του Ηνωμένου Βασιλείου.









































