Δύο απινιδωτές στο Λιμεναρχείο Μυκόνου από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ
Σε δωρεά δύο απινιδωτών προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου προχώρησε η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ιουλία Τσέτη, μέσω του Ιδρύματος ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ. Ο εξοπλισμός ενισχύει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στα δύο λιμάνια του νησιού, από τα οποία διακινούνται κάθε χρόνο περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια επιβάτες ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.
Οι δύο απινιδωτές παραδόθηκαν στις 3 Αυγούστου 2026, παρουσία του λιμενάρχη Μυκόνου, Νικολάου Ζυγούρη. Προορίζονται για το νέο λιμάνι στον Τούρλο και το παλιό λιμάνι, δύο σημεία με ιδιαίτερα αυξημένη επιβατική κίνηση, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο.
Το ίδρυμα «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ Επιστημονικής Έρευνας και Πολιτισμού» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 από την Ιουλία και την Ειρήνη Τσέτη στη μνήμη του πατέρα τους, Κλέωνα Τσέτη. Το Ίδρυμα έχει αναπτύξει σημαντική δράση για την υποστήριξη νέων επιστημόνων μέσω υποτροφιών, την ενίσχυση πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας.
Κατά την παράδοση των δύο απινιδωτών, η Ιουλία Τσέτη επισήμανε την ανάγκη οι ταξιδιώτες που μετακινούνται από και προς τη Μύκονο να αισθάνονται ασφαλείς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της δωρεάς για την προστασία της δημόσιας υγείας. Απευθυνόμενη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, δήλωσε ότι συναισθάνεται τόσο τα κοινωνικά αδιέξοδα της εποχής όσο και τον καθημερινό τους αγώνα. Παράλληλα, εξήρε τον αλτρουισμό και το αίσθημα ευθύνης με τα οποία οι λιμενικοί στηρίζουν τους ταξιδιώτες και συμβάλλουν στην ασφάλεια ενός νησιού που αποτελεί διεθνή ταξιδιωτικό προορισμό. Η επικεφαλής του ΟΦΕΤ τόνισε ακόμη ότι το Ίδρυμα θα συνεχίσει να στηρίζει περιοχές με αυξημένες ανάγκες, ευάλωτους πληθυσμούς και δράσεις για τη δημόσια υγεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ είχε προσφέρει 106 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές και ισάριθμα κιτ πρώτων βοηθειών στις σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, που ενίσχυσε την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε πανεπιστημιακούς χώρους στην Αττική και την Εύβοια. Η δωρεά ανακοινώθηκε στις 10 Ιουνίου 2026 στη μνήμη της καθηγήτριας Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννας Ανδρεάδου. Μάλιστα, οι απινιδωτές και τα κιτ πρώτων βοηθειών έχουν ήδη εγκατασταθεί στις σχολές του Πανεπιστημίου.







































