Ενδοκρινολογία και γονιδιακή θεραπεία στο επίκεντρο εκδήλωσης του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας

-

H Ενδοκρινολογία και γονιδιακή θεραπεία θα βρεθούν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που οργανώνει ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Απριλίου στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Στην τριήμερη εκδήλωση που έχει τίτλο «Ενδοκρινολογία στη Θαλασσαιμία και την Δρεπανοκυτταρική νόσο» αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 250 ασθενείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για να ενημερωθούν από εξειδικευμένους γιατρούς για όλες τις ενδοκρινολογικές επιπλοκές στις αιμοσφαιρινοπάθειες, για την πρόληψη αλλά και τη διαχείριση της συννοσηρότητας των θαλασσαιμικών ασθενών.

Περαιτέρω κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα τεθούν σημαντικά θεσμικά ζητήματα και θα συζητηθούν οι παροχές του ΕΟΠΠΥ.

 

Focus: Νέες καινοτόμες θεραπείες

Στο πλαίσιο τις εκδήλωσης θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της γονιδιακής θεραπείας αλλά και νέων φαρμάκων για την αύξηση της αιμοσφαιρίνης. 

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή θα είναι η παρουσία και μεταφορά της εμπειρίας γονιδιακά θεραπευμένου θαλασσαιμικού, ο οποίος είναι εδώ και 6  χρόνια ελεύθερος μεταγγίσεων. Πρόκειται για σημείο σταθμό, καθώς για πρώτη φορά ένας ασθενής θα παρουσιάσει στο κοινό την εμπειρία του για τη γονιδιακή θεραπεία, η οποία θεωρείται η μόνη απάντηση για πλήρη ίαση της Θαλασσαιμίας στους ενήλικες πάσχοντες.