Διήμερη αιμοδοσία στο Σύνταγμα από το Ε.ΚΕ.Α.
Αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, με τις πολυάριθμες μετακινήσεις και τις χαρούμενες στιγμές, η ανάγκη για αίμα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), αναγνωρίζοντας την αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, καλεί όλους μας να αφιερώσουμε λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για έναν σκοπό ζωής.
Σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε., το Ε.ΚΕ.Α. διοργανώνει διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην καρδιά της πόλης: στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό «Σύνταγμα», την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, από τις 14:30 έως τις 19:30.
Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη, αλλά το αποτύπωμά της μπορεί να είναι ανεξίτηλο. Κάθε φιάλη αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ανθρώπινες ζωές — ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που χαρίζεται αθόρυβα, ανιδιοτελώς και με συγκινητική γενναιοδωρία.
Όπως υπενθυμίζει το Ε.ΚΕ.Α., δεν χρειάζεται να είσαι υπερήρωας για να σώσεις μια ζωή. Αρκεί να προσφέρεις το πιο πολύτιμο δώρο που έχεις — το αίμα σου. Ίσως να μη μάθεις ποτέ ποιον βοήθησες, αλλά η μαγεία αυτής της ανώνυμης προσφοράς είναι που κάνει την πράξη σου ακόμη πιο ξεχωριστή. Η ζωή μας καλεί. Θα απαντήσουμε;
Μπορούμε να κλείσουμε το ραντεβού μας με δύο τρόπους:
- Τηλεφωνικά στα 2132146716 και 2105697986 (καθημερινές 09.00πμ-14.00μ.μ.)
- Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ‘’Δίνουμε Αίμα’’ για κινητά
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
- Να είσαι 18-65 ετών
- Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
- Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
- Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
- Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες









































