Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διαδικτυακή Ημερίδα για την «πανδημία» της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω του Covid-19
Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποιεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα: «Η “πανδημία” της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω του Covid-19. Ο ρόλος της Πολιτείας και η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2022, από τις 15:00’ έως τις 18:00’ και θα περιλαμβάνει την απευθείας μετάδοση των ομιλιών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες για διαδραστική παρακολούθηση.
Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει τα ζητήματα των υφιστάμενων διακρίσεων και της έμφυλης βίας κατά των γυναικών, τα οποία εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του Covid 19 και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, ώστε να συμβάλλει με την ενεργό δράση της στην εξάλειψη του φαινομένου.
Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Αρχών και των Δημοσίων Φορέων, το έργο των οποίων αφορά άμεσα στη μέριμνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων, των διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών. Εισηγήσεις θα αναπτυχθούν από εξαίρετους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έμφυλης βίας.
Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν. Μπορούμε να δούμε το πρόγραμμα και να δηλώσουμε συμμετοχή online στην σχετική ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έως την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022 και να λάβουμε τις σχετικές οδηγίες για να παρακολουθήσουμε.









































