Για τρίτη μέρα δεκάδες ασθενείς μεταφέρονται στα κέντρα θεραπείας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς» και των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε στην Ελληνική κοινωνία, ανέλαβε εκτάκτως από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου τις μετακινήσεις ευπαθών ομάδων εντός Αττικής, μεταξύ των οποίων και χρόνια πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, προσφέροντας τους ασφαλή μεταφορά στα κέντρα θεραπείας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες περισσότεροι από 22 συμπολίτες μας με ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.α.) κατάφεραν, με τη βοήθεια των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να προσεγγίσουν τα κέντρα όπου πραγματοποιούν τις θεραπείες τους, έγκαιρα και με ασφάλεια, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θεραπείας τους ή ακόμα και η ίδια τους η ζωή. Μάλιστα, μετά το πέρας της προκαθορισμένης πολύωρης θεραπείας τους, οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραλαμβάνουν τους ασθενείς και τους επιστρέφουν στις οικίες τους, κερδίζοντας το χειροκρότημα και την ευγνωμοσύνη τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυρία Εριφύλη που έλαβε τη βοήθεια των Ερυθροσταυριτών για να μεταφερθεί για τη θεραπεία της και δήλωσε: «Είμαι καρκινοπαθής και βρίσκομαι στο στάδιο που κάνω καθημερινές ακτινοβολίες. Δυστυχώς λόγω του χιονιά έχασα δύο από αυτές. Την 3η μέρα θέλησα να βρω κάποιο τρόπο για να κάνω την θεραπεία μου, οπότε κάλεσα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ελπίζοντας να με βοηθήσει. Ήρθαν δύο εξαιρετικοί εθελοντές Σαμαρείτες με πήραν προσεκτικά για να μην χτυπήσω στο χιόνι και με οδήγησαν με ασφάλεια να κάνω την θεραπεία μου. Μάλιστα, περίμεναν απέξω και όταν τελείωσα με παρέλαβαν και με επέστρεψαν στο σπίτι. Είμαι πραγματικά υπόχρεη στους εθελοντές και πάρα πολύ ευχαριστημένη που μπόρεσα και έκανα την θεραπεία μου, με την βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.»
Οι άξιοι εθελοντές ερυθροσταυρίτες αξίζουν το θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων μας για την αυταπάρνηση και το μεγαλείο ψυχής που επιδεικνύουν κάθε φορά που καλούνται να προσφέρουν.









































