Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνδράμουν τους 400 μετανάστες στην Παλαιοχώρα Χανίων
Άμεση ήταν ανταπόκριση των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε έκτακτη κατάσταση που προέκυψε στην Κρήτη, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, όταν αλιευτικό σκάφος, το οποίο μετέφερε περίπου 400 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 24 παιδιά, ελλιμενίσθηκε στην Παλαιοχώρα Χανίων.
Συγκεκριμένα, εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και εθελοντές του Τομέα Υγείας από τα Περιφερειακά Τμήματα Κισσάμου και Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των επιβατών, πολλοί εκ των οποίων έφεραν τραύματα ή αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.
Οι ερυθροσταυρίτες παρείχαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, ενώ συνέδραμαν και στη μεταφορά τριών πιο σοβαρών περιστατικών στο νοσοκομείο. Παράλληλα, προσέφεραν γεύματα και εμφιαλωμένα νερά, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής.
Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε απόλυτη συνεργασία με το Λιμενικό και την ΕΛΑΣ, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ευάλωτους συνανθρώπους μας, ενισχύοντας τους με κάθε μέσο που διαθέτουν. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αποτελεσματικότητα!









































